Před rokem jsem úplně náhodou narazila na stránky Centra výživy a zdraví. Neslibovali zázraky, jen reálnou šanci udělat něco se svým zdravím....
Pečený pstruh s tymiánem
30 minut | středně obtížné | 1 porce | 1012 kJ |
Ingredience:
1 ks pstruha
1 svazek tymiánu
1 svazek kopru
1 ks citronu
10 g olivového oleje
2 g mořské soli
Příprava:
Vykuchaného pstruha důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran do něj uděláme několik zářezů. Bylinky najemno nasekáme a smícháme je s mořskou solí. V této směsi rybu zvenku i zevnitř obalíme. Citron si omyjeme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Břišní dutinu pstruha vyplníme citronem a vložíme do skleněné zapékací mísy.
Pečení:
Takto připravenou rybu pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200°C přibližně 15 minut.
Vhodné přílohy:
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem s jarní cibulkou.