Již od své puberty jsem držela spoustu diet. Nikdy se mi však nepovedlo zhubnout a váhu si udržet. Pokaždé jsem zhubla čtyři až pět kilo a poté už...
Překyselení organismu
Překyselením organismu trpí téměř 80% dnešní populace. U někoho se projevuje zdravotními potížemi, u jiných se navenek neprojevuje nijak, ale tělo zevnitř trpí. Poměr kyselin a zásad v těle vyjadřuje hodnota pH. Z pohledu chemie je neutrální pH 7, hodnoty pod ní jsou kyselé a hodnoty nad ní zásadité. Hodnota pH lidské krve leží v zásadité oblasti mezi pH 7,36 až 7,44.
Příznaky překyselení
Možná Vás překvapíme, ale pálení žáhy není příznak překyselení. Je to stav, kdy žaludeční kyselina stoupá do nechráněného jícnu. Překyselení se velice podceňuje, protože mezi prvotní příznaky patří únava a ospalost, což málokdy řešíme. Dalšími příznaky jsou alergie, ekzémy, obezita, deprese a při velikém zanedbání vede až k rakovině. Pokud si nejste jistí pH Vašeho organismu, doporučujeme navštívit odborníka. Zjistí pH Vašeho těla a probere s Vámi rizika a případné řešení.
Překyselené tělo: Koledujete si o smrt!
Každodenní shon a stres nám v průběhu dne neumožní v klidu vydechnout. Nejde jen o duševní stres. V napětí jsou i veškeré vnitřní orgány, které díky tomu neodlučují škodlivé látky a kyseliny se nám usazují. Pro to, aby se těmto látkám mohlo tělo bránit, sahá do svých zásob. Vypůjčuje si převážně vápník, sodík, draslík a magnesium. Nedostatkem těchto látek je tělo oslabeno a těžko se brání nemocem. Zároveň je prokázáno, že ženy ve středním věku, které zanedbávali prevenci před překyselením, mají velké problémy s předčasným řídnutím kostí. Vzniká artróza a vysoká lámavost, hlavně kostí kyčelních.
Příčinou i prevencí je strava
Především náš „moderní“ přesněji řečeno sebevražedný jídelníček je nejčastější příčinou. Ač se může zdát, že jíte zdravě, i zdravé potraviny v nepřiměřeném množství mohou být škodlivé. Pojďme se podívat na to, jaké potraviny přispívají překyselení a které naopak kyselost vyrovnávají. Možná se budete divit :-)
Kyselinotvorné jsou např.:
- maso
- ryby
- mléko a mléčné výrobky
- vejce
- obilí a luštěniny
- cukr a umělá sladidla
- alkohol
- káva
- léky
Zásadotvorné jsou zejména:
- ovoce
- zelenina
Řešením je příčina
Špatnou stravou překyselení vzniká a správnou stravou se překyselení zbavíme. K tomu, abychom pH v těle vyrovnali do optimální hodnoty, je naprosto nevyhnutelné upravit stravování tak, aby byly vyváženy kyselinotvorné a zásadité potraviny. Pokud nevíte jak na to, a rádi byste předešli vážným zdravotním komplikacím, neváhejte obrátit se na specialistu. Prozradí Vám hodnoty Vašeho pH a upraví Vaše stravování tak, abyste mohli žít život naplno, bez jakéhokoliv omezení.