Od mala jsem byla vedená k různým sportům a tak jsem neřešila problémy s váhou, dokud se mi na jednom z tréninků nestal úraz. Ten mne donutil...
Maso na jehle, vařený brambor
![]() |
20 minut | ![]() |
středně obtížné | ![]() |
1 porce | ![]() |
1277 kJ |
Ingredience:
180 g brambor
50 g žluté papriky
50 g červené papriky
50 g zelené papriky
40 g vepřového masa (nejlépe panenka)
40 g krůtích prs
5 g olivového oleje
sůl, pepř, červená paprika
Příprava:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jader a také nakrájíme na kousky, které střídavě s masem napichujeme na grilovací jehlu. V olivovém oleji rozmícháme sůl, pepř, červenou papriku a potřeme připravené špízy. Špízy položíme na teflonovou pánev a orestujeme, pak je vložíme do připraveného pekáčku. Špízy pečeme v troubě při 200 stupních do měkka, při pečení otáčíme :)
Vhodné přílohy:
Podáváme s vařeným bramborem.