Od mala jsem byla vedená k různým sportům a tak jsem neřešila problémy s váhou, dokud se mi na jednom z tréninků nestal úraz. Ten mne donutil...
Hovězí steak s grilovaným lilkem
![]() |
15 minut | ![]() |
snadné | ![]() |
1 porce | ![]() |
955 kJ |
Ingredience:
100 g lilku
90 g hovězí svíčkové
10 g olivového oleje
česnek, sůl, pepř
Příprava:
Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, poklademe na pečící papír a pokapeme olivovým olejem. Dále jej osolíme, potřeme česnekem a necháme grilovat v rozehřáté troubě při 180 stupních.
Pečení:
Steaky opepříme z obou stran a potřeme je olejem. Maso necháme odležet v pokojové teplotě přibližně půl hodiny před samotnou přípravou, ať je nevkládáme na pánev příliš chladné. Na rozpálené grilovací pánvi opečeme steaky z každé strany tři minuty, poté je vložíme do vyhřátého kastrolu a přiklopíme poklicí. Necháme tři minutky odležet, osolíme a podáváme s grilovaným lilkem.