Před rokem jsem úplně náhodou narazila na stránky Centra výživy a zdraví. Neslibovali zázraky, jen reálnou šanci udělat něco se svým zdravím....
Gazpacho polévka
![]() |
10 minut | ![]() |
snadné | ![]() |
1 porce | ![]() |
1053 kJ |
Ingredience:
1/4 l vývaru
250 g čerstvých rajčat
50 g cibule
10 g olivového oleje
1ks salátové okurky
1ks zelené papriky
0,5 dl bílého vína
2 stroužky česneku
bazalka, pažitka
sůl, mletý pepř, špetka chilli
Příprava:
Omytá a nakrájená rajčata, cibuli, česnek, papriku, polovinu okurky, olej a víno rozmixujeme. Přidáme sůl, pepř, chilli, bazalku a ještě chvíli mixujeme. Smícháme s vývarem, dochutíme, přidáme zbytek nakrájené okurky, pažitku a vychladíme. Polévku Gazpacho jíme studenou a můžeme jí podávat s plátkem celozrnného chleba.